Csoportok

.

Mini csoport (maci)

2017 szeptemberében a minisek is megkezdték óvodai életüket. Voltak, akik félénken lépték át a csoportszoba küszöbét, ám hamar megbarátkoztak kispajtásaikkal és természetesen a felnőttekkel. Az eddig beszoktatott gyermekek már igazi ovisok, bátran közlekednek az óvoda épületében, a csoportban, a mosdóban, a tornateremben és az udvaron. Ők a szülők szemefényei, akik szívesen rajzolnak, festenek, gyurmáznak, tornáznak, énekelnek, és persze táncolnak is. Tánctudásukat az ovifarsangon is megmutatták. A gyermekek folyamatosan érkeznek még hozzánk, akiket nagy szeretettel várunk. Csoportunk a „Maci csoport”, ezért legkedvesebb dalocskánkat osztanánk meg az olvasókkal:

 

maci 

 „Mackó, mackó, ugorjál,

Mackó, mackó, forogjál,

Tapsolj egyet,

Ugorj ki!”

 

Ildi néni, Anita néni

 

 

Kiscsoport (csiga-biga)

Nálunk nincs minden kisfiúnak kislány párja, mert a lányok kevesebben járnak csoportunkba. A reggeli érkezésnél látni, hogy jól összeszokott csapat a miénk, hisz a barátok érkezésével megindul az „élet”. Játék közben az idő nagyon gyorsan szalad, főleg ha énekelünk, zenélünk, beszélgetünk is ez alatt. De a gyermekeknek mégis a mozgás a lényeg, s a huncutkodás sem áll távol tőlük. Sok irányítást igényelnek, de az öltözködésben már egyre ügyesebbek. A mosdóban is rendesen viselkednek, ebéd után pedig jót pihennek.

 

 

„Lassan jár a csiga-biga,

táskájában eleség.

Várja otthon apja, anyja,

csiga-biga kistestvér!”

csiga-biga

 

Ildikó néni, Éva néni

Kis-középső csoport (mókus)


Mi vagyunk a középsősök, időnként nagy-nagy hősök, akik ebben a nagy térben, jól megférnek békességben. Egyre többet játszunk, mókázunk és kacarászunk, ettől jobbra sohasem vágytunk. Reggeltől itt vagyunk, hancúrozástól hangos a csoportunk. Szeretjük, ha együtt vagyunk, hiányzik a beteg társunk.Összetartó ez a csapat, a nagycsoport felé szépen halad. Énekelni nagyon szeretünk, így aztán minden programra örömmel készülünk.

 

mokus

„Kicsi dalunk szálljon-szálljon,

zöld levél nő, ágon, fákon.

Ragyogó nap süssön-süssön,

sok kisgyermek nagyra nőjön.”

 

Ilcsi néni, Kati néni

 

Nagycsoport (pillangó)

Óvodánk „legnagyobbjai” a csoportunkba járó gyermekek. Mi már az iskolára készülünk szinte minden nap. Az ide járó gyermekek közül sokan érdeklődnek a betűk, számok iránt, utánozzák az írást. Folyamatosan barkácsolunk, vágunk, ragasztunk, alkotunk. Énekszóra táncolunk, a meséknél hallgatunk. A tornateremben csapatokba sorakozunk és versenyjátékokban ügyeskedünk. Tudják melyik a jobb és bal, még ha a szomszédjuk bele is zavar. Sok közös játékkal színesítjük a mindennapokat. Reggelente vidáman érkeznek, várják egymást, hiányoznak egymásnak. Délután sok élménnyel térnek haza, a kialakult barátságokat pedig otthon is ápolják közös családi programok során. Nagyon összeszoktunk, de hamarosan búcsúzunk. Reméljük régi, kedves barátként gyakran találkozunk!

 

 

„A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben.
Néhány magasabbra tud repülni, mint mások,
de mindegyik a legjobb tudása szerint repül.

Miért is hasonlítanád össze őket?
Mindegyik más.
Mindegyik különleges.
Mindegyik gyönyörű.”

 

pillango

Maca néni, Timi néni